Aftermath is het eerste deel van een nieuwe trilogie en een direct vervolg op de originele Star Wars-trilogie van George Lucas.
Terwijl het Keizerrijk nog herstellende is van de nederlaag bij de Slag bij Endor, moet de Rebellenalliantie – nu de Nieuwe Republiek – snel actie ondernemen om te voorkomen dat haar vijanden zich kunnen hergroeperen en terugslaan.
Maar boven de afgelegen planeet Akiva ontvouwt zich een onheilspellend machtsvertoon van de vijand. Op een soloverkenningsmissie ziet piloot Wedge Antilles Keizerlijke Star Destroyers bijeenkomen als roofvogels om een prooi. Voordat hij echter verslag kan uitbrengen bij de leiders van de Nieuwe Republiek wordt hij gevangengenomen.
Ondertussen, op de oppervlakte van de planeet, is oud-rebel Norra Wexley thuisgekomen – ze is moe van de oorlog, klaar om zich te herenigen met haar zoon en ze wil niets liever dan een nieuw leven opbouwen. Maar als Norra vervolgens de noodoproep van Wedge ontvangt, beseft ze dat haar tijd als vrijheidsstrijder nog niet voorbij is. Wat ze zich echter niet realiseert, is hoe dichtbij de vijand is – of hoe gevaarlijk haar nieuwe missie.
Vastbesloten om de macht van het Keizerrijk te behouden, verzamelt de overgebleven elite zich op Akiva voor een geheime conferentie om een tegenaanval voor te bereiden. Maar ze hebben niet gerekend op Norra en haar nieuwe bondgenoten – haar zoon, een technisch genie; een Zabrakse premiejager; en een verstoten overloper van het Keizerrijk – die er alles aan zullen doen om de tirannieke heerschappij van het Keizerrijk eens en voor altijd te beëindigen.

………..

Star Wars, Aftermath – Levensschuld

Levensschuld is het tweede deel van Chuck Wendigs Star Wars-trilogie Aftermath en een direct vervolg op de originele Star Wars-trilogie van George Lucas.
De keizer is dood en de overlevenden van zijn Keizerrijk trekken zich terug. Terwijl de Nieuwe Republiek vecht om de vrede in het heelal te herstellen, beginnen sommigen al te dromen over een nieuw begin. Voor Han Solo betekent dat een oude schuld inlossen en Chewbacca helpen om zijn Wookiee-thuisplaneet Kashyyyk te bevrijden.
Ondertussen achtervolgen Norra Wexley en haar troep keizerlijke jagers admiraal Rae Sloane en het laatste groepje leiders van het Keizerrijk door het sterrenstelsel. Hoewel steeds meer officieren worden terechtgesteld, blijft Sloane de Nieuwe Republiek steeds een stapje voor, en Norra is bang dat Sloane op zoek is naar een manier om het uit elkaar vallende Keizerrijk alsnog te redden van de ondergang.
De achtervolging wordt echter bruut onderbroken als Norra een dringend bericht ontvangt van prinses Leia Organa. De poging om Kashyyyk te bevrijden is mislukt en Han Solo, Chewbacca en een groepje smokkelaars zijn in een hinderlaag gevallen, waardoor Chewie nu gevangen is genomen en Han verdwenen.
Ze onderbreken hun oorspronkelijke missie en racen zo snel als ze kunnen richting de laatst bekende locatie van de Millennium Falcon. Norra en haar bemanning bereiden zich voor op elk gevaar dat tussen hen en hun kameraden komt te staan. Maar het gevaar dat hun opwacht gaat elke verwachting te boven, en voordat ze het weten heeft deze meedogenloze vijand hen in het vizier.

………..

Star wars, Aftermath – de val van het keizerrijk

De Val van het Keizerrijk is het derde deel van Chuck Wendigs Star Wars-trilogie Aftermath en een direct vervolg op de originele Star Wars-trilogie van George Lucas.
Terwijl de laatste krachtmeting tussen de Nieuwe Republiek en het Keizerrijk van start gaat, richten alle ogen zich op de eens geïsoleerde planeet Jakku.
De Slag om Endor heeft het Keizerrijk uit elkaar doen knallen en haar overgebleven troepen door het heelal verspreid. Maar de maanden na de succesvolle Opstand zijn niet gemakkelijk geweest voor de net opgerichte Nieuwe Republiek. Na een verwoestende aanslag door de laatsten van het Keizerlijke leger, wordt de nieuwe democratie nu gedwongen om in hun jacht op hun verborgen vijand tot het uiterste te gaan.
Grootadmiraal Rae Sloane is het eerste doelwit, de meestgezochte oorlogsmisdadiger van het Keizerrijk, dankzij haar rol in de dodelijke hinderlaag. Ex-rebellenpiloot Norra Wexley, terug in dienst op dringend verzoek van prinses Leia, leidt de jacht. Norra doet dat niet alleen uit loyaliteit voor de Nieuwe Republiek: haar man is door de grootadmiraal als een moordzuchtige pion ingezet in haar aanslag, en nu eist Norra niet alleen gerechtigheid, maar ook wraak.
Sloane heeft echter haar eigen wilde missie: de verrader Gallius Rax achtervolgen naar de kale planeet Jakku. Rax is het echte meesterbrein achter de aanslag van het Keizerrijk, en de sluwe strateeg heeft nu de laatste, krachtige onderdelen van de keizerlijke oorlogsmachine verzameld, vastbesloten om het laatste plan van keizer Palpatine uit te voeren. Terwijl de Keizerlijke vloot zich boven Jakku begeeft, is een armada van Republikeinse fighters op weg om het gevecht dat op Endor begon af te maken. Norra en haar crew begeven zich in het hart van deze apocalyptische strijd, die land en lucht zal laten branden. De toekomst van het heelal zal eindelijk worden besloten.