DSC02819

‘Toen eindelijk de dag kwam waarop ik Kaer Morhen mocht verlaten ben ik eropuit getrokken. Ik had toen al mijn medaillon, kijk, dit hier. Het teken van de School van de Wolf. Ik had ook twee zwaarden: een zilveren en een van ijzer. Behalve deze zwaarden droeg ik ook nog overtuiging bij me, geestdrift, motivatie en… geloof. Het geloof in het feit dat ik nodig en nuttig ben. Want de wereld, Iola, zit vol monsters en bestiën, en mijn opdracht is om hen te beschermen voor wie deze bestiën een bedreiging vormen.’

Dit zijn de woorden van Geralt van Rivia. Hij is The Witcher, de hekser, een bijzonder soort magiër die is opgeleid om alles en iedereen die door het kwaad zijn voortgebracht te bestrijden. En hier begint zijn levensverhaal, in korte episoden verteld. De verhalen staan los van elkaar, maar zijn via enkele rode draden met elkaar verbonden. Zo komt telkens Geralts geliefde, de heks Yennefer, terug, die wel van hem houdt, maar niet met hem wil leven. En daar heeft ze goede redenen voor…

………..

Als Ciri in een vreemde wereld de jonge ridder Galahad en de Vrouwe van het Meer aantreft, besluit ze hun haar verhaal te vertellen.
De oorlog die woedt heeft ondertussen zijn hoogtepunt bereikt als ook de gevaarlijke magiër Vilgefortz zich in de strijd gooit. In het gevecht dat volgt verliezen velen van Geralts kameraden hun leven.
En er dreigt nieuw gevaar. Emhyr, de keizer van Nilfgaard, wordt door dezelfde profetie geleid die ook Vilgefortz en Ciri volgen. En hoewel hij in het bezit is van een overweldigend leger, schrikt Emhyr ervoor terug zijn plan door te zetten als hij wordt geconfronteerd met Geralt en Ciri. Vooral als blijkt dat hij meer gemeen heeft met Ciri dan met de oude profetie.

Andrzej Sapkowski (1948) studeerde economie. Zijn fantasy-cyclus over de hekser Geralt van Rivia is een internationale bestseller, waarvan videogames, televisieseries en een graphic novel zijn gemaakt. Zijn werk verschijnt in vijftien landen in vertaling. Sapkowski is ook winnaar van de David Gemmell Legend Award.

………..

Het verhaal speelt zich af tussen de verhalen uit De Laatste Wens & Het Zwaard der Voorzienigheid.
Hekser Geralt: de man die gewone mensen moet beschermen tegen magische monsters. De man die zijn leven keer op keer op het spel zet om zijn geliefden te redden én goud te verdienen.
Om dat te doen maakt Geralt gebruik van zijn eigen magie, van toverdrankjes, en van de trots van elke hekser, zijn twee zwaarden. Een van staal, een van zilver.
Maar wat als Geralt zijn zwaarden verliest? Niet alleen zijn ze ongelofelijk kostbaar, maar het is ook een schande om ze te verliezen. Geralt moet ze dus terugkrijgen, en wel zo snel mogelijk…