1008594_601472406563554_50732391_o

Extreem winterweer dwingt de gasten van een afgelegen herberg in een ondergesneeuwd berglandschap binnenshuis te blijven. Ze kunnen geen kant meer op, de donkerelfin Zokora, de halfelfin Leandra en de krijger Havald.
Van verveling is echter geen sprake.

Als tijdens een buitengewoon stormachtige nacht een van de andere gasten op beestachtige wijze wordt vermoord, beseffen Havald en Leandra dat ook hun leven gevaar loopt, en ze gaan op zoek naar de dader.
Al wat vaststaat is dat de moordenaar geen mens is. Hun speurtocht neemt een verrassende wending als ze onder de herberg onverwacht een oeroud geheim ontdekken dat hen terugvoert naar een lang vervlogen tijdperk, dat van het mythische rijk Askir…

10517449_809963939047732_3361652327098350420_n
Met zijn veelgeprezen romans over het geheimzinnige rijk Askir, die de lezer meesleuren in een spannend rollenspelavontuur, wist Richard Schwartz in Europa tienduizenden fantasy-fans te binden aan zijn zesdelige reeks Het Geheim van Askir.
De Uil van Askir is het eerste boek in een reeks bloedstollende spin-offs die zich afspelen in de wereld van Askir.

De Uil van Askir

In de haven van de oude stad Askir wordt een man aangetroffen die op beestachtige wijze om het leven is gebracht. Het slachtoffer blijkt een geheim agent van de ambassade te zijn. Luitenant Santer wordt belast met het onderzoek naar de toedracht van de moord en wordt daarbij geholpen door Desina, een getalenteerde magiër met de gave om het verleden tot leven te laten komen. Maar wat Desina van de avond van de moord toont, is zowel raadselachtig als onheilspellend. De conclusie: een vijand die beschikt over machtige zwarte magie bedreigt het voortbestaan van Askir, en Desina en Santer kunnen niets anders doen dan machteloos afwachten. Dat wil zeggen, heel even…

……….

DSC02817

DEEL 1

De Roos van Illian is het eerste deel in de Godenoorlogen-reeks van de Duitse fantasy-ster Richard Schwartz, en het langverwachte vervolg op de boeken van Het Geheim van Askir, waarmee de auteur in korte tijd tienduizenden fantasy-fans uit heel Europa aan zich wist te binden. De avonturen van Leandra en Havald gaan hier verder.
De Goden oorlogen
De keizerlijke vlag wappert weer boven Askir. Desina, kleindochter van Askannon, heeft eindelijk de troon bestegen. Maar deze blijde gebeurtenis wordt overschaduwd door een verschrikkelijke moord. Havald, de man die niet kon sterven, is om het leven gebracht, zijn zwaard Zielentrekker gestolen. Pas als het is terugveroverd, kan de held van Askir weer uit zijn eeuwige slaap ontwaken.
Havalds metgezel Leandra en haar vrienden trekken eropuit om Havalds moordenaar naar Illian te volgen. Maar de Goden hebben zo hun eigen plannen, en het lijkt erop alsof er een grootschalige oorlog op komst is..
Eerste deel uit de serie ‘De godenoorlogen’, dat een vervolg is op de zesdelige serie ‘Het geheim van Askir’. Havald ligt voor dood in de tempel en zijn bondgenoten proberen zijn zwaard terug te krijgen om hem weer tot leven te wekken.

DEEL 2

De Witte Vlam is het tweede deel in de Godenoorlogen-reeks van de Duitse fantasy-ster Richard Schwartz. Het langverwachte vervolg op de boeken van Het Geheim van Askir, waarmee de auteur in korte tijd tienduizenden fantasy-fans uit heel Europa aan zich wist te binden. De avonturen van Leandra en Havald gaan hier verder. Na een avontuurlijke reis bereikt de halfelfin Leandra samen met zwaardmajoor Blix de kroonstad van Illian. Daar wil ze de troon van de drie koninkrijken bestijgen en de mensen van de belegerde stad eindelijk nieuwe hoop bieden. Maar de necromantenkeizer Corvulus is allang in de stad geïnfiltreerd en heeft zijn eigen kandidaat voor de troonopvolging op het oog. Dankzij diens intriges laaien de brandstapels van de Witte Vlam vrijwel dagelijks op in de kroonstad, en komt zelfs Wezel in het kruisvuur van de religieuze fanatici terecht. Leandra heeft maar weinig tijd om het lot van Illian af te wenden, voordat ze voor ketterij wordt veroordeeld en geëxecuteerd

……….

De avonturen van Leandra en Havald gaan hier verder.

Nadat Leandra van Borons de Witte Vlam heeft weten te redden en de Kroon van Illian weer heeft herwonnen, staat de teruggekeerde held Havald voor de volgende uitdaging.
Al jarenlang houdt de Oostmark in bloedige veldslagen de stammen van de steppe op afstand, maar nu verzamelen de stammen zich onder de banier van de necromantenkeizer en lijken ze het oude rijk te overspoelen. Met een handvol trouwe volgelingen wil Havald het onmogelijke proberen: de stammen verenigen en daarmee de invloed van de dode god verwoesten…

………..

 

De Vesting van de Titanen van Richard Schwartz is het vierde deel in de Godenoorlogen-reeks, het vervolg op Het Geheim van Askir. Havald, de engel des doods, wordt geconfronteerd met een duistere dreiging: de vijand heeft een geraffineerd plan gemaakt om vanuit Thalak de zeven koninkrijken met de grond gelijk te maken. Bij de vesting van de titanen zal een wedstrijd moeten uitwijzen wie de vergetelheidskroon toekomt en wie daarmee de aanvoerder wordt van de barbaren in de Oostmark. Tot die tijd geldt een wapenstilstand, maar terwijl de necromantenkeizer een oud artefact opgraaft en Havalds bondgenoten aan een gevaarlijk plan staan blootgesteld, moet de ware dreiging nog volgen. Want Havald realiseert zich niet wat een vreselijk onheil de laatste tegenstander in de wedstrijd voor hem in petto heeft – en dat het slechts een kwestie van tijd is voor een diepe duisternis in zijn eigen ziel weet te ontsnappen…