406448_310911675619630_738221453_n1

Het begint met een reünie van oude vrienden: van Tanis Halfelf, de leider van de gezellen, van Sturm Zwaardglans, een van de ridders van Solamnië en een eerzaam man, van Caramon Majere, de ijzersterke krijger die niet tot de slimsten behoort, maar met het hart op de goede plaats, van zijn tweelingbroer Raistlin Majere, machtig, sarcastisch en drager van de rode mantel, en Flint Smidsvuur, een knorrige oude dwerg en de levenslange vriend van Tanis en Tasselhof Klisvoet, die het altijd en overal naar zijn zin heeft, ook al zijn de omstandigheden daar niet naar. Ook Kitiara Uth Matar, de halfzuster van de tweeling Caramon en Raistlin, beloofde eerder bij de reünie aanwezig te zijn, maar zij verontschuldigt zich met een geheimzinnige brief waarin ze verklaart dat ‘haar nieuwe heer en meester haar nodig heeft’.

Aan de vooravond van de reünie ontdekken deze helden dat Soelaas, het dorpje dat velen als hun thuis beschouwen, is overgenomen door de geheimzinnige orde van De Zoekers. Tot de tanden gewapende koboldkrijgers heersen er met wrede hand.

Als onze vrienden zich in het dorp wagen en ontdekken dat de Zoekers speuren naar een Blauwkristallen Staf, worden zij op hun beurt ontdekt en moeten voor hun leven vechten. Wat zij niet weten is dat ze door hun gedrag de aandacht hebben getrokken van de godin Takhisis. Wat ze ook niet weten, wat ze niet kúnnen weten, is dat deze Koningin van de Duisternis de leider is van de vijandelijke strijdmacht…

……….

64050_498651356845660_354387929_n

In de beslotenheid van de inktzwarte duisternis van de verschrikkelijke Toren van Hoge Toverij in Palanthas, in gezelschap van naamloze wezens van het kwaad, weeft Raistlin Majere een plan om de duisternis te veroveren, om die zijn wil op te leggen.

Crysania, een beeldschone volgelinge van Paladijn (Paladine), ziet het als haar lotsbestemming om Raistlin uit de duisternis te leiden. Ze is blind voor de kwade plannen die in zijn hoofd vaste vorm aannemen, en hij lokt haar met bovenmenselijk geduld in zijn zorgvuldige opgezette valstrik.

Zodra tot hem doordringt wat Raistlin van plan is, reist de bezorgde Cameron terug in de tijd naar de gedoemde stad Istar, in de dagen van de Cataclymse. Daar, vergezeld door Tasslehoff, die geen ogenblik van zijn zij wijkt, spant Cameron zich tot het uiterste in om Raistlins ziel van het duister te redden.

……….

604080_550455698331892_283209692_n

Loerem is een wereld die bevolkt wordt door mensen, dwergen en orken in een wankel evenwicht van macht en eigenbelang. Een wereld die geregeerd wordt door de Domeinheren, strijders van vlees en bloed, maar gevormd door de heilige magie van de Verheven Steen. En daar, in het hart van Loerem, sluimert een allesbehalve vergeten kwaad.

Gareth is nog een kind als hij wordt uitverkoren om ranseljongen te worden van de eigenzinnige jonge Dagnarus, de tweede troonopvolger van Loerem. Gareth moet letterlijk de klappen opvangen voor de straf die de prins niet mag krijgen maar wel verdient.

Dagnarus is vastbesloten de troon te bemachtigen, tot elke prijs. De trouwe Gareth blijft aan zijn zijde, als altijd lijdend onder en voor de prinselijke wandaden, zelfs wanneer zijn loyaliteit hem op het slechte pad van onwettige tovernarij brengt, op weg naar de verschrikkelijke duisternis.

Hoe wreed, koppig en trots Prins Dagnarus ook is, hij heeft toch een hart. En hij wordt waanzinnig verliefd op een gehuwde elfenschoonheid, Vrouwe Valura Mabreton, die hij moet en zal veroveren, al spant heel Loerem tegen hem samen.

……….

891802_550455684998560_910654569_o

Sinds de dageraad der tijden hebben Goden geheerst over het universum. Elke God was oppermachtig op zijn eigen terrein. Nu heeft één van hen de machtsbalans verstoord en moeten de anderen vechten voor hun plek in de nieuwe orde.

Als Akhran de Zwerver – de God van het Geloof, de Chaos en het Ongeduld – beveelt dat twee volkeren zich verenigen, zijn ze aanvankelijk woedend. Maar ze dienen te buigen voor Akhran’s wil.

De koppige prins Khardan en de onbezonnen prinses Zohra moeten met elkaar in het huwelijk treden om hun mensen te bevrijden van het juk van Quar, de God van de Realiteit, de Hebzucht en het Recht.

Maar wat als Khardan en Zohra elkaar bedriegen? Wat als het zwakke verbond geen stand kan houden voordat de legendarische Roos van de Profeet zal bloeien?