10250224_865280766849382_9192023553473464184_n

Ver voorbij de machtige ijsmuur die de noordgrens van het koninkrijk sinds mensenheugenis beschermt, roert zich een vergeten vijand. Maar ieders blik is naar het zuiden gericht: naar het van intriges vergeven hof.

De macht van de koning is tanende, zijn Hand is een verdachte dood gestorven en velen zijn uit op eigen gewin.

Toch zijn er nog trouwe onderdanen. De Starks van Winterfell, hard en onverzettelijk zoals hun bevroren domein, zijn niet de minsten van hen.

Als de koning Eddard Stark benoemt tot zijn nieuwe Hand, dreigt dit zowel zijn familie als het rijk te splijten.

Edelvrouwen en moordenaars, soldaten en tovenaars, vogelvrijen en bastaards – niemand kan afzijdig blijven in het dodelijkste aller conflicten: het Spel der Tronen.

………..

dsc04987-2

De IJsdraak is de perfecte introductie tot de wereld van Het Lied van IJs en Vuur van auteur George R.R. Martin, wiens boeken de inspiratie vormden voor de HBO tv-serie Game of Thrones. In de wereld van Het Lied van IJs en Vuur is de ijsdraak een legendarisch wezen dat ieder mens angst aanjaagt. Niemand heeft het beest ooit kunnen temmen, en als hij overvliegt, laat hij een spoor van sneeuw en gruwelijke vrieskou achter. Maar Adara is een echt winterkind, geboren in de strengste winter die haar volk ooit heeft gezien. Zij is niet bang voor ijsdraken. Nog voordat ze vijf jaar oud is, vliegt Adara al mee op de brede, koude rug van de draak. Maar als twee jaar later, op een kalme zomerdag, ineens vuurdraken uit het noorden over de boerderij van Adara en haar familie vliegen, is het uit met de pret. Alleen een winterkind – en de ijsdraak die haar lief heeft – kunnen de wereld redden van de ondergang.

…………

Vuur en Bloed is het eerste deel van een tweedelige geschiedenis over het huis Targaryen van Westeros uit de boeken van Game of Thrones-auteur George R.R. Martin.
Driehonderd jaar voordat Het Lied van IJs en Vuur begon veroverde Aegon Targaryen met zijn zussen-gemalinnen en hun drie draken het continent Westeros. Meer dan 280 jaar hielden zijn nakomelingen de heerschappij in stand. Ze doorstonden opstanden, burgeroorlogen en familieruzies… totdat Robert Baratheon de waanzinnige koning Aerys II van zijn troon stootte.
Dit is de geschiedenis van het grote Huis Targaryen, opgeschreven door aartsmaester Gyldayn

………..

Op reis naar de buitenste grenzen van het bekende universum, pogen negen academische buitenbeentjes voor de eerste keer contact te leggen met een duister buitenaards ras.
Aan boord van het ruimteschip de Nachtvlieger, een cybernetisch wonder met een kapitein die nog nooit iemand in levenden lijve heeft gezien, komt de bemanning er echter achter dat het grootste mysterie aan boord – en hun eigenlijke bedreiging – een onverwachte macht is, met een dorst naar bloed en angst…
De vijf andere klassieke sciencefictionverhalen in deze bundel onderzoeken op uiterst vermakelijke wijze de volle breedte van de technologie, en de donkstere hoekjes van ons eigen brein.