459276_359769330733864_1125942038_o

Op een zekere dag is de zesjarige Kamala er getuige van hoe de heks Imnea met haar kunsten een mensenleven redt, en daarbij zelf het leven laat. Want, zo leert Kamala op dit belangrijke moment in haar leven, heksen putten in hun praktijk uit hun eigen levensenergie, hun zielenvuur. Hoe zwaarder de taak, des te meer zielenvuur er wordt opgebruikt, en dat maakt heksen net zo stervelijk als gewone mensen.

De leden van de oppermachtige Broederschap van de Magisters daarentegen – feitelijk alleenheersers in de wereld van Kamala – verbruiken hun eigen zielenvuur niet, omdat zij dat van anderen stelen. En dus besluit Kamala magister te worden. En dat confronteert haar met een levensgroot probleem. Alleen een man kan magister worden, omdat naar verluidt geen enkele vrouw ooit met behoud van haar gezond verstand de transformatie overleefde.

Een rigoureus besluit vraagt evenwel om een rigoureus vervolg. Kamala zoekt hulp bij meester Euthanus, die vrijwillig afstand heeft gedaan van zijn titel als koninklijk magister van Ulran en die nu in afzondering in het woud leeft. Daar vult hij zijn dagen met het bestuderen van oude manuscripten. Pas na lang en heftig aandringen stemt hij toe Kamala op het gevaarlijke levenspad naar het magisterschap te begeleiden.