377796_310911972286267_591087696_n

Jonathan Harker, een jonge Engelsman, reist naar Transsylvanië voor een bezoek aan graaf Dracula. De graaf heeft een landhuis in Engeland gekocht en Jonathan, in dienst van een advocaat, heeft de papieren bij zich die de aankoop moeten regelen.

Wanneer Jonathan aankomt in het griezelige kasteel van de graaf, heeft hij geen flauw idee wat hem te wachten staat. Maar voor hij het weet, doen de nachtelijke gewoonten van zijn akelige gastheer hem vrezen voor zijn leven.

Jonathan weet uit het kasteel te ontsnappen, maar dan is de graaf al naar Engeland vertrokken. Dracula arriveert met negen doodskisten in het vissersplaatsje Whitby waar net Jonathans verloofde, Mina, met haar vriendin Lucy op vakantie is.

Lucy wordt Dracula’s eerste slachtoffer in Engeland. Als ze stervende is, roept een van haar vrienden, dokter Jack Seward, de hulp in van zijn vroegere leermeester, professor Abraham Van Helsing.