400495_310911825619615_1900521146_n

Nicodemus Kras is een van de snelste spreukdichters in Sterrenstad – dé universiteitsstad voor magiërs. Met zijn magie trekt hij woorden letterlijk van hun bladzijden om er spreuken mee te vormen. Van simpele paragrafen die deuren ontsluiten tot ingewikkelde alinea’s waarmee steen tot leven wordt gewekt. Nicodemus kan het allemaal, zelfs in twee magische talen; wat uniek is voor iemand van zijn leeftijd.

Nicodemus heeft maar één probleem: hij kan niet spellen.

Woorden verliezen hun kracht, zinnen vallen hopeloos uit elkaar en zelfs boeken lezen niet meer als tevoren zodra Nicodemus ermee in aanraking is geweest. Door zijn handicap gedoemd eeuwig leerling te blijven, probeert Nicodemus zelfvertrouwen op te bouwen door lessen te volgen bij zijn mentor Agwu Shannon, een blinde Grootmagiër die de slecht presterende spreukdichters van Sterrenstad vooruit helpt.

Het gaat mis, goed mis, als een van de begaafdste magiërs uit het land wordt gedood door een verkeerd gespelde spreuk. Alle ogen zijn meteen gericht op Nicodemus en zijn mentor. Wie anders dan de leerling van de befaamde magister Agwu Shannon kan dit voor elkaar hebben gekregen?

Op de vlucht voor de wetshandhavers komen Nicodemus en Shannon in contact met de echte moordenaar, een geheimzinnig wezen dat een bedreiging vormt voor de toekomst van Nicodemus en Sterrenstad…