408810_310911242286340_1828352910_n

De jonge visserszoon Asher is niet gelukkig met zijn bestaan in het bekrompen dorp van zijn jeugd.

Op een goede dag besluit hij dan ook zijn geluk te beproeven in het verre Dorana, de hoofdstad van het koninkrijk Lur, het thuisland van prinsen, bedelaars, huurlingen en… de Doranen, de krijgermagiërs die het koninkrijk al eeuwenlang met hun magie beschermen.

De Doranen zijn de hoeders van de plaatselijke magie. Gebruik van deze magie door de Olken, de mensen tot wie Asher behoort, leidt onverbiddelijk tot een doodvonnis. Dat Doranen en Olken derhalve met elkaar op gespannen voet leven, behoeft geen toelichting.

Na een incident in de straten van Dorana komt Asher in contact met de Doraanse prins Gar die, uitzondering op de regel, geen enkel talent voor magie heeft. Gar biedt hem een baantje aan in de koninklijke stallen en vandaar werkt Asher zich op tot diens persoonlijk adviseur.

Wat Asher niet weet, is dat de leden van een geheim genootschap – dat zich tot taak heeft gesteld een eeuwenoude vorm van magie weer tot leven te wekken – elke stap die hij in Dorana doet met scherpe ogen volgen. Allemaal kijken ze uit naar de komst van de Onschuldige Magiër, die ooit het koninkrijk voor de ondergang zal behoeden.

……….

407013_330475393663258_384789823_n

In Dorana zijn maar twee dingen belangrijk: afkomst en magisch talent. Morgan is daar zeer strikt in, maar hij behoort dan ook tot de machtige regerende klasse. Waar het adellijke stambomen betreft en het bewaken van de zuivere, magische bloedlijn is hij uitzonderlijk fanatiek. Maar als hij halsoverkop verliefd wordt op Barl, een vrouw met verbazingwekkende magische vermogens, lijkt hij alles even te vergeten.

Tot hij ontdekt dat zij afkomstig is uit een bedenkelijk milieu en ook nog eens afstamt van een familie uit de laagste klasse. Dan raakt Morgan buiten zinnen. Hij begint een verschrikkelijke, vernietigende oorlog. De enige die hem mogelijk nog kan intomen is Barl, die in gezelschap van een kleine groep overlevenden naar de bergen is gevlucht. Ze weet dat er maar één manier is om Morgan tegen te houden, maar daarbij zal zijzelf vrijwel zeker het leven laten…