856247_527634200614042_1477598208_o

In De eerste biechtmoeder doet Terry Goodkind een grote stap terug in de geschiedenis van De wetten van de magie. De lezer komt meer te weten over hoe ooit de oorlog tussen de Oude en de Nieuwe Wereld ontstond, over de ontstaansgeschiedenis van het Zwaard van de Waarheid, over het verbergen van de Tempel der Winden en meer, veel meer. Maar…

… weinig is bekend over de oorsprong van de Biechtmoeders, van wie ook Kahlan afstamt. In dit verre verleden, een tijd waarin biechtmoeders nog niet bestonden en de wereld een duistere en gevaarlijke plek was, maken we kennis met een vrouw die alles is kwijt geraakt, haar man, haar toekomst, alles. Kortom, een vrouw die niets meer te verliezen heeft. Dit is het verhaal van de allereerste biechtmoeder: Magda Searus.

……….

859889_527634183947377_2079111874_o

Sinds de splitsing van het land in drie afzonderlijke naties is Westland vrij gebleven van de smet van tovenarij. Totdat het zwaar verminkte lijk van de vader van Richard Cypher het begin inluidt van de vervulling van een eeuwenoude voorspelling.

Nu is de tijd aangebroken om te aanvaarden dat magie in zijn vele vormen hoort bij het Land en zijn volk. Alleen Richard heeft de macht om op te treden tegen het kwaad dat op het punt staat door de grenzen van de Onderwereld heen te breken. Want hij bezit een unieke erfenis die bewijst dat hij de Zoeker zal worden, de rechtmatige drager van het Zwaard van de Waarheid.

Richard’s leven verandert volkomen wanneer hij Kahlan de Belijdster redt, een mooie jonge vrouw die door de moordenaars van de gewetenloze magiër Darken Rahl wordt belaagd.

De grote tovenaar Zedd benoemt hem tot Zoeker. Met de macht van het legendarische Zwaard van de Waarheid is hij de enige die Rahl kan beletten de drie Kistjes van Orde te verkrijgen.

……….

11001578_932095816834543_2684840210309237657_o

Met zijn magistrale epos De Wetten van de Magie wist Terry Goodkind wereldwijd miljoenen lezers aan zich te binden. In de boeken van Richard & Kahlan vervolgt Goodkind de belevenissen van de hoofdrolspelers uit De Wetten: de avonturier Richard Rahl, de Zoeker, en zijn geliefde Kahlan Amnell. Diep onder de grond wordt een mysterieuze machine aangetroffen, die alarmerende doemvoorspellingen begint uit te zenden. Terwijl de magiër Zedd een manier probeert te vinden om het sinistere apparaat uit te schakelen, produceert de machine een omen waarbij Richard en Kahlan betrokken zijn – een profetie die onherroepelijk zal uitkomen. Als de dag des onheils nadert, onthult de machine dat hij de mogelijkheid heeft de voorspelling teniet te doen. Dat wil zeggen, in ruil voor een onmogelijke eis.

De leiders van de landen die binnen het D’Haraanse Rijk vallen, hebben zich in het Volkspaleis verzameld voor een bruiloft. Deze leiders willen dat hun leider Richard Rahl zich meer bezig gaat houden met profetie en zich daardoor zal laten leiden. Richard en Kahlan horen allerlei voorspellingen van mensen die visioenen hebben. Als deze voorspellingen beginnen uit te komen, gaat Richard zich zorgen maken. Na de elfdelige serie ‘De wetten van de magie’ is dit een nieuw boek over Richard en Kahlan. Het is duidelijk door iemand anders vertaald. ‘Meester Rahl’ wordt nu aangesproken als ‘de Heer Rahl’, wat vreemd overkomt. Het perspectief ligt grotendeels bij Richard. Een enkele keer bij Kahlan en bij Hannis Arc, de leider van de duistere wereld Fajin, die plannen smeedt tegen het leiderschap van de Rahls. De auteur heeft de neiging om erg veel uit te leggen, wat af en toe gaat irriteren. De personages komen daarbij soms wat onnozel over, omdat zij uitleg nodig hebben over iets wat de lezer zonder uitleg al begrijpt. Voor fans van ‘De wetten’. Kleine druk.

……….

DSC00975

HET EINDE VAN EEN TIJDPERK! HET ALLERLAATSTE DEEL VAN DE WETTEN VAN DE MAGIE!

Oorlogshart is de spannende conclusie van Terry Goodkinds epische fantasy-reeks De Wetten van de Magie en de daaropvolgende Richard & Kahlan-romans. Na meer dan twintig jaar komt er een einde aan de reis van zijn wereldberoemde hoofdrolspelers Richard Rahl en Kahlan Amnell.

Zielsverwanten, pionnen van de profetie en erfgenamen van een eeuwenoud conflict. Richard en Kahlans lotsbestemmingen zijn al verbonden sinds ze elkaar voor het eerst tegenkwamen in Het Zwaard van de Waarheid. Maar nu ligt Richard op een lijkbaar, zwevend tussen de wereld van de levenden en de dood, en moet Kahlan vechten voor zijn leven terwijl Richard in de onderwereld zijn eigen strijd levert.
Dit is de laatste slag in een oorlog van drie millennia oud, een oorlog waarin het Zwaard van de Waarheid werd gesmeed, een oorlog die het einde kan betekenen van niet alleen hun levens, maar van hun complete wereld.

……….

376072_310912612286203_1309341677_n

Vijftien jaar geleden verscheen in de Verenigde Staten het eerste deel van De Wetten van de Magie – Het Zwaard van de Waarheid. Miljoenen lezers volgden sindsdien de avonturen van Richard Rahl, alias Richard Cypher, alias de Zoeker. In De Wet van Negen onthult Terry Goodkind nieuwe geheimen over het universum van De Wetten van de Magie. De naam van de hoofdpersoon suggereert een weerzien met een oude bekende…

Het begint allemaal in onze wereld, in deze tijd. Op weg naar de galerie die zijn schilderijen verkoopt, weet een weinig succesvolle kunstschilder, Alex, met gevaar voor eigen leven een aanslag op een jonge vrouw te voorkomen. Op het nippetje weet hij haar weg te sleuren voor de bumper van een aanstormende truck met een piratenvlag op de cabine. Zo begint Alex’ zevenentwintigste verjaardag – een dag vol verrassingen.

De jonge vrouw heet Jax en ze is afkomstig van een andere wereld, een wereld waar magie werkt, een wereld ook die grote omwentelingen te wachten staat. En Jax waarschuwt hem: ‘Pas op voor spiegels. Ze kunnen je via spiegels volgen.’

Nog vreemder wordt het als Alex op zijn verjaardag ook nog verneemt dat hij die dag erfgenaam is geworden van een immens landgoed in Maine. En Jax heeft nog een verrassing voor hem in petto, de kernzin van een profetie: ‘Alleen iemand van deze wereld kan onze wereld redden.’

Op dat moment is Alex al duidelijk geworden dat van die andere wereld levensgevaarlijke tegenstanders de overstap naar zijn wereld hebben gemaakt om te voorkomen dat de profetie waarheid wordt.

………..

Maîtresse van de Dood is het eerste deel van Terry Goodkinds gloednieuwe trilogie De Kronieken van Nicci en is gebaseerd op een van de geliefdste personages uit zijn wereldwijde succesreeks De Wetten van de Magie en de daaropvolgende Richard & Kahlan-romans.
Ooit was ze luitenant in het leger van de verschrikkelijke Keizer Jagang en stond ze bekend als de Maîtresse van de Dood en de Slavenkoningin. De dodelijke Nicci wist zelfs Richard Rahl te vangen, en probeerde hem te overtuigen van de juistheid van de Imperiale Orde van Jagang.
Maar het was Richard die Nicci bekeerde, en in de jaren die volgden diende ze Richard en Kahlan als een van hun dierbaarste vrienden – en een van hun dodelijkste beschermers.
Nu de heerschappij van Richard en Kahlan eindelijk is gestabiliseerd, trekt Nicci erop uit om haar eigen avonturen te beleven en de vrede van het D’Haraanse Rijk te verspreiden. Maar dan moet ze wel eerst de wereldvreemde profeet Nathan uit de problemen houden…

………..

De Sluier van de Eeuwigheid is het tweede deel van Terry Goodkinds gloednieuwe trilogie De Kronieken van Nicci. Het is gebaseerd op een van de geliefdste personages uit zijn wereldwijde succesreeks De Wetten van de Magie en de daaropvolgende Richard & Kahlan-romans.
De ontzagwekkende tovenares Nicci en haar metgezellen – de magieloze tovenaar Nathan en de jeugdige Bannon – hebben een nieuw avontuur te volbrengen. Nadat ze de meedogenloze Norukai-slavenrovers uit de Rendabaai hebben verjaagd, is het nu tijd om Nathans magische krachten te herstellen.
Geleid door de mysterieuze profetie van de heks Rood, trekt het trio naar het zuiden van Kol Adair, richting de door de tijd gesluierde stad Ildakar. De groteske voortekenen die ze op het pad naar Nathans redding tegenkomen voorspellen echter weinig goeds. De Norukai-hoofden op pieken, een genetisch gemodificeerd monster, en een versteend leger van een half miljoen soldaten, zijn nog slechts voorproefjes van de verschrikkingen die hun te wachten staan in de Sluier van de Eeuwigheid.

…………

Nicci, Nathan Rahl en de jonge zwaardvechter Bannon verblijven nog altijd in de legendarische stad Ildakar nadat een grote interne strijd de slaven bevrijdde en de machtige bestuursraad ten val bracht. De onvoorspelbare tovenaar-commandant Maxim is echter ontkomen, en terwijl hij de stad ontvluchtte heeft hij de versteningsspreuk die vijftien eeuwen geleden het leger van generaal Utros in steen veranderde laten oplossen. Duizenden half stenen soldaten uit lang vervlogen tijden zijn nu ontwaakt, en hebben een van de grootste vijandelijke commandanten uit de geschiedenis als leider.
Nicci, Nathan en Bannon moeten Ildakar helpen deze onbreekbare belegering te overleven, en ze moeten daarbij alle magische verdedigingsmechanismen die de legendarische stad nog heeft inzetten. Maar terwijl generaal Utros de stad gegijzeld houdt en zijn krachtige leger loslaat op de nietsvermoedende Oude Wereld, arriveert een nieuwe, krachtige vijand vanuit de zee.
Nicci weet dat de slag zich niet tot de stad zal beperken; als ze deze dreiging niet kan stoppen, kunnen twee onverslaanbare legers door de Oude Wereld trekken, en misschien zelfs wel D’Hara bereiken.

……….

Een nieuwe dreiging ligt op de loer voor de Oude Wereld in dit laatste deel. Als blijkt dat de Norukai een immense vloot aan het verzamelen zijn om een nieuwe, dodelijke oorlog te lanceren.

Hart van Zwart IJs is het vierde en laatste deel van Terry Goodkinds gloednieuwe reeks De Kronieken van Nicci. Het is gebaseerd op een van de meest geliefde personages uit zijn wereldwijde succesreeks De Wetten van de Magie en de daaropvolgende Richard & Kahlan-romans.
Het gevaar van de brute oorlog, die de Oude Wereld in Het Leger van Steen leek te vernietigen, is geweken. Toch vormt zich in de nasleep een nieuwe dreiging langs de kust. Koning Rouw is samen met Lila en Bannon gevangengenomen door hun vijanden en zij staan op het punt te ontdekken welke afschuwelijke nieuwe kracht er op de loer ligt.
De Norukai, barbaarse plunderaars en slavenhandelaren, zijn een immense vloot aan het verzamelen bij de rotsige, maar bovenal ongastvrije eilanden die ze hun thuis noemen. Gesterkt door een angstaanjagende mankracht zijn de Norukai er klaar voor om hun laatste en dodelijkste oorlog ooit te lanceren.
Kunnen Nicci, Nathan en Bannon het gevecht aan nu ze zo ver van elkaar verwijderd zijn?

………….

De enige manier waarop Richard en Kahlan uit De Wetten van de Magie hun wereld kunnen veiligstellen, is door kinderen te krijgen. Een nieuwe reeks novellen van Terry Goodkind.

Krabbelman is het eerste verhaal in de novellenreeks De Kinderen van D’Hara van De Wetten van de Magie-auteur Terry Goodkind.

Nadat Richard een ster heeft verschoven in een laatste wanhopige poging om eens en voor altijd de wereld van de levenden en de doden van elkaar te scheiden, leven hij en Kahlan eindelijk in vrede. Maar hoewel veel hetzelfde lijkt, beginnen ze te twijfelen of dat wel zo is. Met de sterren op een andere plek aan de hemel lijkt hun wereld ineens niet zo herkenbaar meer.

Als vervolgens Shale, een mysterieuze vrouw uit de Noordelijke Woestenij, arriveert bij een groot banket ter ere van het einde van de duizendjarige oorlog en waarschuwt voor een nieuwe dreiging uit onbekende hoek, komen Richard en Kahlan er tot hun schrik achter dat deze vreemde nieuwe vijand een bedreiging is zoals ze die nog nooit zijn tegengekomen.

De enige manier om hun wereld te redden, om hun magie voor de wereld veilig te stellen, is door kinderen te krijgen. Zolang zij aan het einde van hun lijn staan, zowel die van Huis Rahl als de lijn van Biechtmoeders, zal ook de wereld aan het einde van haar bestaan staan…

……….

De enige manier waarop Richard en Kahlan uit De Wetten van de Magie hun wereld kunnen veiligstellen, is door kinderen te krijgen. Duistere Wezens is het tweede verhaal in de novellenreeks De Kinderen van D’Hara van De Wetten van de Magie-auteur Terry Goodkind. De aanval van de krabbelman was nog maar het begin. Terwijl Schalie de wonden van Kahlan probeert te helen, ontdekt ze dat de Biechtmoeder zwanger is van een tweeling: een jongen en een meisje. Maar in een wereld waar niemand meer veilig is, zou hun geboorte tegelijkertijd hun doodvonnis kunnen betekenen. Angstaanjagende dingen roeren zich in de donkerste uithoeken van het Volkspaleis. Altijd wachtend, altijd wakend. Ze verschijnen vanuit het niets en verdwijnen compleet nadat ze hebben toegeslagen. De enige sporen die ze achterlaten zijn de verminkte karkassen van hun slachtoffers. Ondertussen tast Richard Rahl volledig in het duister. Hij heeft nog geen idee dat Kahlan zijn kinderen draagt – en weet al helemaal niet hoe hij weerstand moet bieden tegen de wezens uit de schimmen. Wat Richard wel weet, is dat hij de enige ter wereld is die iedereen kan redden.

………….

Woestenij is het derde verhaal in de novellenreeks De Kinderen van D’Hara van De Wetten van de Magie-auteur Terry Goodkind. Richard Rahl en Kahlan Amnell zijn op alle fronten in gevecht. De gouden godin, verzamelaarster van Werelden, heeft het Volkspaleis geïnfiltreerd. Ze is ook in staat om binnen te dringen in de gedachten van hen die magie bezitten. Richard kan niemand vertrouwen, behalve de begaafden. Wanneer Vika, zijn gezworen Mord-Sith beschermer, wordt ontvoerd, moet hij haar terugvinden. Vastberadenheid brengt hem en Kahlan diep in het gangenstelsel van het Volkspaleis – De Woestenij – en in meer gevaar dan ze ooit zijn geweest.

Richard en Kahlan, uit De Wetten van de Magie, moeten met zeven kompanen diep in de krochten van het Volkspaleis op zoek naar een tovenaar.
De Eed van de Heks is het vierde verhaal in de novellenreeks De Kinderen van D’Hara van De Wetten van de Magie-auteur Terry Goodkind. De Eed van de Heks is de vierde aflevering in Terry Goodkinds nieuwe reeks De Kinderen van D’Hara. Een verhaal over een wereld die geconfronteerd wordt met een apocalyptische nachtmerrie. Negen kompanen – Richard, Kahlan, de heks Shale en zes Mord-sith, Rikka, Vale, Vassia, Nyda, Berdine en Vika – jagen op een tovenaar die zich diep in de onder water gelopen krochten van het Volkspaleis heeft verstopt. Het zal al hun kunde eisen om hem te vinden, maar zou een van hen de daadwerkelijke kracht van de eed van de heks begrijpen?

De Duisternis In vormt het vijfde deel en tevens slottoneel van Terry Goodkinds helden Richard en Kahlan in deze epische wereld die begon met De Wetten van de Magie.

De duisternis in is het vijfde verhaal in de novellenreeks De Kinderen van D’Hara van De Wetten van de Magie-auteur Terry Goodkind.

Deze zinderende afsluiting van De Kinderen van D’Hara is het laatste boek dat Goodkind schreef voor zijn onverwachte overlijden in september 2020. Richard Rahl en Kahlan Amnell worden geconfronteerd met een laatste beproeving. Een breuk in de wereld van het leven. Een opening naar de wereld van de dood. Om deze apocalyptische nachtmerrie onder ogen te komen, moet Richard… de duisternis in.