1499479_670447539666040_990312942_n

Avontuur… Het klinkt machtig mooi als je op de knie van je vader zit, of voor een publiek dat naar een verteller luistert. Avontuur lijkt dan iets begerenswaardigs, met de belofte van rijkdom en heldhaftigheid. Maar voor een avonturier is het vooral hard werken: vies, stoffig, dodelijk en ook nog eens slecht betaald.

Lenk heeft zijn bonte bende avonturiers nauwelijks in de hand. Voor drakenman Gariath zijn mensen bijvoorbeeld nauwelijks meer dan prooi. Kataria, de sjikt, minacht de meeste mensen, en de mensen in de groep zelf zijn nauwelijks beter. Als ze niet ruziemaken over elkaars godsdienst, klagen ze over hun betaling en de arbeidsvoorwaarden.

Hun opdracht is het vinden van De poorten van de onderwereld – een manuscript dat alle noodzakelijke kennis bevat om de doorgang naar de hel te openen. Hun missie lijkt gedoemd te mislukken, vooral als een demon er met hun buit vandoor gaat.