558396_357719290938868_516542485_n

De verhalen van De Stervende Aarde worden al decennia in de sf-en fantasywereld (en dus in elk zichzelf respecterend naslagwerk) beschouwd als Jack Vance’s beste werk. De oorspronkelijke verhalen dateren uit de jaren vijftig. De voor deze bundel schrijvende auteurs groeiden op en raakten geïnspireerd door deze voorbeelden – het gevolg: deze vuistdikke verhalenbundel is een luisterrijke hommage van de klinkende namen van nu aan dit ijkpunt in de geschiedenis van de moderne fantasy.

Recensie(s)

Een bundel met 22 verhalen van bekende sf- en fantasy-schrijvers die zich afspelen in de wereld van de Stervende Aarde-verhalen van Jack Vance (1916). Deze fantasy-grootmeester debuteerde in 1950 met zes verhalen over de Stervende Aarde. Verhalen die zich afspelen in de nadagen van de oeroude planeet Aarde, beschenen door een oude, trage, rode zon. Er wonen nog mensen op Aarde, maar ook andere intelligente levensvormen, en magie heeft weer de plaats ingenomen van de wetenschap. Klassiek geworden verhalen die generaties sf-schrijvers hebben geinspireerd en worden beschouwd als Vance’s beste werk. De verhalen in deze bundel (van onder anderen Robert Silverberg, Neil Gaiman, George R.R. Martin, Tanith Lee en Tad Williams) zijn alle voorzien van een korte auteursbiografie en van een nawoord waarin de auteurs de betekenis van Vance in hun eigen leven en werk beschrijven. Met een inleiding van Dean Koontz en een voorwoord van Vance zelf. Een mooie hommage voor een groot fantasy-schrijver. Jack Vance schreef meer dan vijftig boeken en vele korte verhalen, is meervoudig winnaar van de Nebula Award, de Hugo Award en de World Fantasy Award, en ontving daarnaast vele andere prijzen. Gebonden, kleine druk.