946747_560380934006035_183390951_n

Voor hij zich bewust wordt van het bestaan van De Rozen, leidt de zestienjarige Jack een gewoon leven in het dorpje Trinity. Alleen de medicijnen die hij elke dag moet innemen en het litteken boven zijn hart maken hem anders dan zijn leeftijdgenoten. Dan neemt Jack op een goede dag zijn medicijnen een keertje niet in. Plotseling is hij sterker, feller en heeft hij meer zelfvertrouwen dan ooit tevoren. En dat is een geweldig gevoel – tot hij bij een veldtraining even vergeet hoe sterk hij nu is en bijna een andere speler ombrengt.

Alsof dat bizarre incident nog niet genoeg problemen geeft, ontdekt Jack dat hij het zwaard van een kampioen van weleer in zijn bezit heeft. Tot overmaat van ramp wordt hij ook nog eens hopeloos verliefd op het mooiste meisje van de school, en dat leidt behoorlijk af. En daar blijft het niet bij!

Kort daarop ontdekt Jack de verbijsterende waarheid over zijn afkomst: hij is een Anderling, een lid van een geheime organisatie van mensen die over magische talenten beschikken. Aan het hoofd van die gemeenschap staan de eeuwig ruziƫnde Huizen van de Witte en de Rode Rozen. Wie de baas wordt over beide Huizen, dat wordt bepaald in Het Spel, een toernooi waarbij elk huis een kampioen voordraagt die met elkaar vechten tot de dood er op volgt. En beide Huizen willen Jack als hun kampioen!