383337_310911582286306_1798486030_n

Omar is al zijn hele leven slaaf, tot hij – heel verrassend – door zijn meester wordt vrijgelaten.

Als hij zijn vrijheid viert, ontmoet hij de dochter van zijn meester, Melika, een beeldschone danseres.

Omar wordt zo verliefd op het meisje dat hij haar meteen ten huwelijk vraagt, wat hem door de vader van Melika niet in dank wordt afgenomen. Om elk misverstand te voorkomen: als Omar zich nog eens in de buurt van Melika waagt, zal hem dat het leven kosten. Wat nu?

……….

397289_464895643554565_1122226200_n

Ravengod biedt nieuwe inzichten in de magische wereld van de Ravenstorm-trilogie, met nieuwe hoofdrolspelers…

De jonge Tikian is vastbesloten zijn grootvader terug te vinden in de Stad van de Ravengoden, Al’Anfa, die door een grote brand werd verwoest. Sindsdien zijn Tikians grootvader en – nog belangrijker – zijn geliefde spoorloos.
Tijdens een nachtelijke wandeling door de straten van Al’Anfa, ontwaart de jongeman tussen de puinhopen onverwacht het gezicht van een beeldschone vrouw.

De verschijning is het begin van een reeks onfortuinlijke incidenten waarbij de goedbedoelende Tikian het zwaar te verduren krijgt. Hij wordt het doelwit van edelen die hem als slaaf willen inlijven en belandt in een strijd met plaatselijke benden. Dan is het maar de vraag – als hij al overleeft – of er nog iets komt van zijn voorgenomen speurtocht naar zijn grootvader en geliefde…

……….

383335_310912362286228_767704026_n

De mens houdt zich verre van het te kil en te hooghartig gewaande elfenvolk; ook de dwergen mijden het volk, vanwege de arrogantie en de opvallend lichte ontvlambaarheid. Voor orc en trol zijn elfen vooral een smakelijke prooi, een niet te versmaden hapje dat de inspanning van de jacht meer dan waard is.

Onder het elfenvolk, dat in afzondering leeft, ontstaat grote onrust als bekend wordt dat een van hun demonische aartsvijanden opnieuw van zich doet spreken. Maar het blijft bij een gerucht, zekerheid is er niet.

Twee jonge elfen, Farodin en Nuramon, worden met algemene stemmen door hun elfenbroeders en zusters aangewezen om op onderzoek uit te gaan. Op hun tocht krijgen ze onverwacht gezelschap van een mens, de woeste en onberekenbare noorderling Manfred.

Geheel tegen alle verwachtingen in raken Farodin en Nuramon op hun zoektocht van het rechte pad af als ze vernemen dat hun beider grote liefde, de tovenares Noroelle, geslachtofferd is bij wijze van offer aan hun aartsvijand en voor eeuwig naar een sombere wereld ver weg is verbannen.

Farodin en Nuramon nemen zich voor haar te bevrijden en terug te halen naar de Elfenwereld, hoe hoog de prijs ook zal zijn. Of zij door hun eigenzinnige gedrag niet groot onheil afroepen over het elfenvolk, die vraag blijft tot het laatst onbeantwoord.

……….

394729_310912318952899_1194801012_n

De Fjordlanden worden op gruwelijke wijze door de Broederschap bedrogen. Onder aanvoering van de elfenridder Lilianne de Droy en de priester-krijger Charles rukt het leger van Tjuredkerk gestaag op met als doel de laatste enclave van de vrije wereld (in hun ogen heidense grond) in te lijven. Na een felle strijd zijn ze er inmiddels in geslaagd het zuidwestelijk deel van het land Drusna aan zich te onderwerpen.

De aan de Fjordlanden grenzende vorstendommen houden echter manmoedig stand. De koning van de Fjordlanden, Gunnar Eikenarm, groepeert zijn bondgenoten om zich heen, de laatste vrije Bojaren van Drusna en… de elfen. Allemaal zijn ze vastbesloten om de opmars van de Broederschap te keren.

Terwijl de legers van de Broederschap oprukken, wordt de jonge Gishild, de enige dochter van Gunnar en door de elfen opgevoed, door krijgers van de Broederschap ontvoerd met de bedoeling zo haar vader tot overgave te dwingen. In gevangenschap maakt zij kennis met de jonge Luc, die in de burcht van de Broederschap in Valloncour tot ridder wordt opgeleid – Gishild en Luc voelen zich meteen tot elkaar aangetrokken…

 

……….

DSC02820

Met de boeken over de Drakenelfen begint Bernhard Hennen, na De Elfen en Elfenridders, aan zijn derde grote cyclus over de verborgen geschiedenis van zijn elfenvolk. Hennen stapt maar liefst duizend jaar terug in de tijd… … naar de verboden wereld Nangog. Want daar ligt het geheim verborgen dat de vinder alleenheerschappij geeft over Alfenmark. Als de devanthars proberen dit geheim te ontraadselen, ontbrandt de strijd om het magische rijk. In deze donkere periode van beproeving in de geschiedenis van mens, dwerg en elf, zijn drie personen bepalend voor het verloop van de strijd. Zo ontpopt de eenvoudige boer Artax zich als een geweldig staatsman in de strijd tegen de hemelslangen, de machtige vorsten van het drakenvolk. Maar alleen de dwerg Galar is in staat het wapen te smeden dat bestand is tegen het geweld van de drakenlegers. En wat is de rol van Nandalee, een jageres met elfenbloed die in opdracht van de hemelslangen als huurmoordenares op pad wordt gestuurd…?

………..

 

DSC08542

De Zoon van de Godin is het negende deel van Bernhard Hennens Drakenelfen-epos. De reeks is, na De Elfen en Elfenridders, de derde grote cyclus over de verborgen geschiedenis van zijn elfenvolk, dat veel weg heeft van Tolkiens mysterieuze volk uit The Lord of the Rings (In de ban van de ring).
Na de dramatische terugtocht uit de ijswoestijn in het hoge noorden van Nangog likken de Onsterfelijken Artax en Volodi hun wonden. Veel tijd krijgen ze daarvoor niet, want ook de hemelslangen willen zich meester maken van het door de mensen ontdekte droomijs. De Onsterfelijken rusten meteen een expeditie uit om de kristallen met wonderbaarlijke magische krachten te vinden. Artax hoopt hiermee zijn ideaal van een betere wereld voor iedereen te kunnen verwezenlijken.
Ook elfin Nandalee mengt zich in het gevecht. De droomijskristallen vormen de enige hoop op genezing voor haar zoontje Meliander, die tijdens haar zwangerschap een arm heeft verloren. En ondanks haar belofte nooit meer te vechten voor haar meester, de Duistere Draak, besluit ze toch het zwaard weer op te nemen.
De verwikkelingen bereiken hun hoogtepunt tijdens de verwoede strijd om de stad Asugar. Mens, draak, elf en dwerg staan lijnrecht tegenover elkaar. En midden in deze strijd zit Shaya, die haar geliefde Artax nog steeds niet vergeten is.

 

………..

IMG 3656

Nachtadem is het tiende en laatste deel van Bernhard Hennens Drakenelfen-epos. De reeks is, na De Elfen en Elfenridders, de derde grote cyclus over de verborgen geschiedenis van zijn elfenvolk, dat veel weg heeft van Tolkiens mysterieuze volk uit The Lord of the Rings (In de ban van de ring).
Zeven jaar zijn voorbijgegaan sinds de slag om Asugar en nog altijd woedt de strijd tussen mensen en alfenkinderen om de verboden wereld Nangog. Maar langzaam krijgen de Onsterfelijken en hun legers de overhand. Hoe bloedig hun nederlagen ook zijn, steeds weer slagen ze erin nieuwe legers op de been te brengen. Voor de alfenkinderen begint de hoop op een overwinning te tanen.
Aaron en Volodi zijn maar ternauwernood ontsnapt aan de moordaanslagen die ze op de Onsterfelijken plegen in de vertwijfelde hoop zo het moreel van de mensen te ondermijnen.
Dan laten de hemelslangen een wapen bouwen zoals men op de drie werelden nog nooit heeft gezien. In een laatste vertwijfelde poging tot een veldslag moet dat de kansen keren.
Maar de devanthars, de goden van de mensen, zijn vastbesloten de overwinning niet meer voor hun neus te laten wegkapen.
In de hemel boven de Gouden Stad botsen de vijandelijke legers op elkaar en er ontbrandt een strijd die een hele wereld in brand dreigt te zetten.